Ung Företagsamhet öppnar en popup i Utopia
Ung Företagsamhet öppnar en popup i Utopia

Ny popup-butik öppnar i Utopia

Med start på lördag den 4 december får Utopia en ny popup-butik. I butiken har Umeås drivna UF-företag möjlighet att sälja sina produkter och tjänster.

– Det känns jättekul att få in UF-företagen i gallerian. Temat i deras butik kommer att skifta, vilket innebär att det blir som en popup i popuppen, säger Mona Lidén, centrumledare på Utopia.

Även tidigare har Utopia öppnat sina dörrar för gymnasieskolornas UF-företag och gett dem ytor att ställa ut sina produkter och tjänster på. Men nu öppnar UF-företagen en regelrätt popup-butik i gallerian. Butiken ska ligga i lokalen bredvid Löfgrens Blommor, mittemot nyöppnade restaurangen Sushi Yama.

– Det är en bra placering. Lokalen ligger precis vid ingången som vetter mot Stadium, så där är det ofta mycket folk. Det är viktigt att unga entreprenörer får chansen att visa upp sig på en kommersiell yta med stort flöde av människor, säger Mona Lidén.

Butiken slår upp portarna på lördagen den 4 december och kommer att ha öppet varje lördag framöver klockan 11–16.

– Genom att finnas i Utopia och träffa gallerians besökare tror jag att eleverna får lära sig att sälja och våga prata för sin produkt och affärsidé, säger Mona Lidén.

Varje lördag ska fyra UF-företag finnas på plats. De får själva anmäla sitt intresse och om de får en plats i popup-butiken ansvarar de för att inreda ytan.

– Det här ska bli kul – det skapar en dynamik i gallerian och ger unga människor chansen att utvecklas. Det är få saker som gör mig mer inspirerad och energifull än unga människor med tydliga mål och visioner! säger Mona Lidén.

Utöver öppnandet av UF-butiken händer en massa andra saker i Utopia i december. En stor aktivitetsyta – Popup Place – är uppbyggd på inomhustorget där det bland annat kommer hållas stickkafé, Sveriges Radio P4 sänder live, tomten finns på plats, det blir julpyssel och en inspirationsföreläsning om mode och stickat med Monika Kichau, känd från SVT:s Go’kväll.

Vi följer de allmänna råden för att undvika smittspridning. Håll avstånd och tvätta händerna – ta hand om varandra.

För mer information kontakta:

Mona Lidén, centrumledare på Utopia
070-519 92 69
mona.liden@balticgruppen.se