Smakfestivalen i Umeå med Facit bar.
Smakfestivalen i Umeå med Facit bar.

Grannära läge till Smakfestivalen 5-8 september

Smakfestivalen i Umeå drar igång den 5 september på Rådhustorget med allt från BBQ till ostron. Här möter du lokala matproducenter med närproducerade råvaror från Västerbotten och övriga Norrland. Mitt i festligheterna hittar du också kvarteret Utopias restauranger, en perfekt granne för fler smakupplevelser.

Smakfullt program och aktiviteter

Utöver de många smakupplevelserna erbjuder festivalen ett brett program fyllt med aktiviteter för alla matintresserade. I demoköket kan du se kockar i aktion, delta i matlagningstävlingar och provsmakningar, eller lära dig mer om hållbar matlagning. 

På scenen väntar spännande samtal med matprofiler, och för den dryckesintresserade finns allt från öl- och champagneprovningar till gästspel av en välkänd sommelier. 

Festivalen är en mötesplats där mat, dryck och gemenskap står i centrum, och oavsett om du är här för att smaka, lära eller bara njuta, så finns det upplevelser som passar alla smaker.

Facit bar flyttar ut

Facit bar flyttar ut och skapar stämning i festivalbaren med goda drycker. Här serveras öl, vin, cocktails och alkoholfria alternativ. Kombinera besöket med en runda i kvarteret för en komplett upplevelse! Varmt välkomna!