Normal
Normal

HANDELSKEDJAN NORMAL ÖPPNAR I KVARTERET UTOPIA 17 MAJ

Den 17 maj öppnar handelskedjan Normal i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Butiken blir deras andra i Umeå.

Den danskägda butikskedjan Normal erbjuder ett brett sortiment av märkesvaror inom hudvård, hårvård, makeup och rengöring till fasta och låga priser. År 2013 öppnades den första butiken, i den danska staden Silkeborg, och sedan dess har Normal expanderat kraftigt. I dag finns över 400 butiker representerade i flera länder i Europa, varav cirka 70 butiker finns i Sverige.

Nu öppnar NORMAL sin andra butik i Umeå och tar plats i kvarteret Utopia i centrum.

Så här beskriver Jan Nyberg, vd för Normal Sverige, den fortsatta utvecklingen i Umeå:

– Vi har expanderat kraftig i Sverige och med den lyckade etableringen i Umeå – där vi ser en stor efterfrågan för vårt sortiment – är vi nu redo att öppna ytterligare en butik.

Jan Nyberg fortsätter:

– Den nya butiken kommer att ligga i gallerian Utopia, i Umeå centrum. Här finns ett stort flöde av människor och ett blandat utbud av butiker och restauranger och det är viktigt för oss. Etableringen i Umeå centrum gör att vi nu har över 70 butiker i Sverige.

Normal öppnar i kvarteret Utopia, granne med Jeansbolaget. Lokalens yta blir cirka 570 kvadratmeter och kommer att innehålla hela Normals sortiment.

Mona Lidén, centrumledare på Balticgruppen, säger så här om tillskottet i kvarteret Utopia:

– Normal har lyckats med konststycket att anpassa sitt utbud efter konsumenternas önskemål och den svängiga handelsbranschen. Denna etablering ger dem en unik position och kommer vara ett välbesökt mål i Umeå centrum framöver.  

Lokalanpassning pågår och butiken öppnar den 17 maj.

– Vi välkomnar Normal till kvarteret Utopia och Umeå centrum. Butiksetableringen stärker upp utbudet i kvarteret och är ett kvitto på den attraktiva stadskärna vi har, säger Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare på Balticgruppen.

MER OM NORMAL

Besök www.normal.se för mer information.