Elin Björke, butikschef i Umeå, och Christian Winkler, vd och ägare Innebandykungen som öppnar i Utopia
Elin Björke, butikschef i Umeå, och Christian Winkler, vd och ägare Innebandykungen som öppnar i Utopia

Innebandykungen öppnar i Utopia

Den 5 augusti öppnar Innebandykungen i Utopia.

Innebandykungen, en specialistbutik på innebandy, har funnits i Göteborg sedan 2014 och med det växande intresset för sporten öppnar nu butiken i gallerian Utopia i Umeå centrum. Förutom innebandyutrustning kommer även en aktivitetsbaserad yta med skottramp finnas på plats.

I ett pressmeddelande säger Christian Winkler, ägare och vd Innebandykungen, så här om etableringen:

– För att kunna ta hand om våra kunder och ge dem riktigt bra service behöver vi finnas i Norrland med en fysisk butik, som komplement till vår webbshop. Vi har haft en målsättning om att öppna ytterligare en butik och valet av stad faller då naturligt på Umeå. Staden är ett innebandymecka med flera topplag i olika serier och det finns goda förbindelser till resten av de norrländska städerna.

Ansvarig för butiken blir Elin Björke, som har arbetat på Innebandykungen i Göteborg i närmare tre år och ansvarat för all digital marknadsföring. I och med etableringen i Umeå flyttar Elin med och hon kommer även att spela för IBK Dalen.

– Det ska bli spännande att få starta upp Innebandykungen och att få bo i Umeå. På ett personligt plan blir det utmanande att få spela med IBK Dalen, Umeå är känt för att ha lag i världsklass. Som innebandyspelare vet jag också hur viktigt det är med rätt utrustning – oavsett om man är nybörjare eller proffs – och det kommer vi definitivt kunna hjälpa kunderna med, berättar Elin Björke, butikschef Innebandykungen i Umeå.

Innebandykungen har redan tecknat tre samarbetsavtal med föreningarna Gamla Stan IBK och FBC Moröbacke i Skellefteå samt Umeålaget IBK Dalen, vilket är en stor händelse i branschen. Tanken med butiken är också att alla föreningar som vill ska kunna boka en tid efter stängning och prova ut utrustningen på aktivitetsytan som bland annat har en skottramp. I butiken kommer även besökarna att hitta supporterartiklar från bland annat IBK Dalen.

Innebandykungens butik invigs den 5 augusti, i samband med innebandycupen Umeå Outdoor Floorball och kommer ligga i gallerian Utopias bottenplan.

Mona Lidén, centrumledare Utopia, beskriver tillskottet till gallerian så här:

– Det är en fortsatt stark trend med specialiserade butiker med hög produktkunskap och servicenivå, det är något kunderna gillar när de besöker en fysisk butik. Innebandykungens etablering blir ett utomordentligt bra komplement i gallerian och i Umeå, som är en av Sveriges absolut största innebandystäder på både dam- och herrsidan. Att butiken dessutom satsar stort på fysiska events som meet & greets med profiler från sporten, samarbeten med olika turneringar där butiken blir en naturlig nod för biljetthantering och utlämning av deltagarband känns helt rätt!

MER OM INNEBANDYKUNGEN
Innbandykungen AB är en specialistbutik på innebandy, finns sedan 2014 i Göteborg och har idag fyra anställda. Innebandykungen arbetar med butiksförsäljning och även via onlineförsäljning.

Läs mer om Innebandykungen här.