Kappa_16x9
Kappa_16x9

KAPPA BAR TILL KVARTERET UTOPIA

Våren 2024 öppnar restaurangkedjan Kappa Bar i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Kappa Bar kombinerar god mat och dryck tillsammans med att såväl utöva som konsumera esport och gaming på ett större antal tv-apparater.

Den första etableringen skedde i Göteborg 2016 och i dag finns Kappa Bar på nio platser i Sverige. Etablering i Umeå blir deras tionde och den första i norra Sverige.

KAPPA BAR KOMPLETTERAR CENTRUMS UTBUD

Att Umeå centrum ska ha en attraktiv stadskärna, som lever fler av dygnets timmar är något Balticgruppen arbetar för. Det sker framför allt genom att tillföra en blandning av bostäder, kontor, handel, restauranger och mycket mer. Tillskottet av Kappa Bar stärker centrumkärnans utbud ytterligare.

Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen, säger så här om Kappa Bars etablering:  

– Det händer mycket i centrum och vi för dialog med flera aktörer som har ögonen på Umeå. Det är därför glädjande när det väl blir till verklighet. För ett par veckor sedan blev det klart att skobutiken Scorett återvänder till centrum och nu etablerar sig Kappa Bar här. Det känns riktigt kul att Kappa Bar väljer Umeå – och centrum. Tillskottet blir något helt nytt för Umeåborna och vi tror att lokalen kommer passa perfekt för Kappa Bars koncept.

HÄR ÖPPNAR KAPPA BAR

Öppningen är planerad till våren 2024 och kedjan slår upp dörrarna på Vasagatan 11, där restaurang Vezzo tidigare huserade.

Bakom satsningen står entreprenörerna Mikael Östman och Pär Björn, som blir franchisetagare till Kappa Bar i Umeå. De har även med sig esportproffset Faruk ”Pita” Pita i satsningen.

– Äntligen får vi möjligheten att öppna ett Kappa Bar i Norrland och det gör vi i en fantastik lokal. Som mångårig hobbygamer och Kappa-besökare så är det något jag har saknat i den vackraste delen av landet. Det ska bli fantastiskt spännande att tillsammans med övriga teamet erbjuda alla besökare i Umeå ett riktigt modernt restaurangkoncept med mat, dryck och gaming.

MER OM KAPPA BAR

Kappa Bar är en svensk restaurangkedja som startades av Robert Dragovic, Klas L Bergqvist och Henric Lettberger. De tre grundarna ville förädla sina erfarenheter inom restaurangbranschen genom ett nytt koncept, vilket blev att ta esport och gaming ut i finrummet – förpackat i en modern miljö med fokus på mat, dryck och upplevelse.

I dag finns Kappa Bar i Göteborg, Stockholm, Jönköping, Malmö, Linköping, Örebro, Uppsala, Helsingborg, Skövde och från 2024 även i Umeå.

Klicka här för att läsa mer om Kappa Bar (du skickas vidare till Kappa Bars hemsida).