Interiör
Interiör

Lifestylebutiken Interior by Z öppnar pop up i Utopia

Sedan årsskiftet driver Therese Karlsson Sjödin lifestylebutiken Interior By Z i Hörnefors. Responsen har varit positiv och därför väljer Therese nu att testa sitt koncept med en pop up-butik i gallerian Utopia i Umeå. Interior by Z slår upp dörrarna den 10 augusti.

Interior by Z erbjuder ett brett utbud av inredning och presentartiklar med fokus på hållbarhet. För ägaren Therese Karlsson Sjödin handlar det om att erbjuda ett handplockat sortiment med en mix av lokala och kända varumärken – som är tidlösa och håller över tid snarare än att följa en trend. En stor del av produkterna är även ekologiska eller fairtrade-märkta.

– Det är viktigt att vi kommer bort från slit-och-släng-samhället och eftersträvar en alltmer hållbar konsumtion och livsstil. Konsumenterna är mer medveten idag och efterfrågar fler hållbara produkter. Jag vill vara en del i det, berättar Therese Karlsson Sjödin som driver Interior by Z.

På kort tid har Interior by Z i Hörnefors blivit en omtyckt och välbesökt butik av många Hörneforsbor och boende i närområdet och den tillhörande webbutiken drar kunder från hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Nu väljer därför Therese att testa sitt koncept i Umeå – och öppnar en pop up-butik i gallerian Utopia i Umeå centrum samtidigt som butiken i Hörnefors kvarstår.
– Min grundplan har varit att inom de närmaste åren öppna en pop up i Umeå centrum. Centrum är en given plats för mig, och här finns så många fina butiker. Min ambition att bygga upp Interior by Z med ett showroom och visa olika koncept, som exempelvis dukningsmiljöer, avslutar Therese Karlsson Sjödin.
En del av sortimentet har Therese även valt att tillägna människor i hennes närhet som berört henne. Exempelvis finns en avdelning som heter Anna-Gretas skafferi och är en hyllning till sin farmor som inspirerat henne i köket. Med detta hoppas Therese kunna inspirera andra.
Interior by Z öppnar den 10 augusti i Utopias bottenplan. Interior by Z flyttar in i lokalerna där Guldfynd samt Hallbergs Guld tidigare låg, dessa två lokaler omvandlas till en.

Så här beskriver Mona Lidén, centrumledare Utopia, tillskottet:

– Med Interior by Z får centrumbesökaren en helt ny och lokal butik där hållbarhet ligger i fokus och miljön är inspirerande. Vi vet att den fysiska butiken fortsatt är viktig för människor, att få med sig sin produkt direkt hem men framför allt att få inspireras av människor som arbetar i butiken. Det gör oss extra glada när det är en entreprenör från regionen som har ett genomtänkt och spännande koncept som vill etablera hos oss. Förhoppningsvis tas det väl emot av våra besökare, antingen direkt i butiken eller via webbshopen.

Läs mer om Interior by Z här!