Paketbox postnord i Utopia
Paketbox postnord i Utopia

NYTT: Paketboxar i Utopia

Postnord har placerat paketboxar i Utopia, för att underlätta uthämtningen av paket.

– Det här är en bra service till besökarna i gallerian, jag hoppas att den nya tjänsten blir uppskattad, säger Mona Lidén, centrumledare i Utopia.

I takt med att e-handelsvolymerna växer har Postnord tagit fram nya leveranssätt. Bland annat har man tagit fram paketboxar, som ska fungera som ett kompletterande leveransalternativ till nuvarande ombuds- och hemleverans. 

Nu har paketboxarna placerats i Utopia, på plan 2 i lokalen där Scorett tidigare låg – alltså rakt ovanför rulltrapporna i östra entrén.

– Det här är en bra satsning, kraven på tillgänglighet och bekvämlighet ökar för leverans av paket. Vi är glada över att paketboxarna har placerats här – för dig som jobbar, bor eller av annan anledning besöker centrum ofta, kan du nu hämta din Postnordleverans utan att behöva trängas på de befintliga utlämningsställena, säger Mona Lidén.

Paketmottagare och Postnords chaufförer kommunicerar med boxen via bluetooth och mottagaren använder Postnords app för att hämta sitt paket. Det finns alltså ingen digital skärm på boxen utan mottagarens smartphone agerar skärm.