Pepson och Peppe (kopia)
Pepson och Peppe (kopia)

Sju år efter öppningen – Utopia firar fem år

Sju år efter öppningen får Utopia äntligen fira sitt femårsjubileum. Det firas med stor familjeshow med Pepsons hjältar och trollkarlen Magic Peppe lördagen den 19 mars.
– Pandemin sköt upp vårt firande med två år. Nu hoppas vi på en riktig familjefest! säger Mona Lidén, centrumledare på Utopia.

2011 togs beslutet att bygga om Kungspassagen till en av norra Sveriges största citygallerior, Utopia. Utopia färdigställdes under våren 2015 och innehåller butiker, restauranger, gym, hotell, kontorslokaler samt både radhus och lägenheter på taket.

– För två år sedan inledde vi planeringen av Utopias femårskalas, men en pandemi kom som bekant emellan. Nu har vi kunnat dra igång planeringen igen, vilket känns väldigt kul, säger Mona Lidén.

Lördagen den 19 mars firas Utopia med en stor familjefest på inomhustorget. Klockan 13.15–13.45 uppträder trollkarlen Magic Peppe med trolleri och tillverkning av ballongdjur åt barnen. Därefter kliver Pepsons hjältar upp på scenen – en häftig superhjälteshow med välkända låtar. Gruppen består av fyra superhjältar och en skurk och löser, tillsammans med publiken, olika gåtor – de beskrivs som en mix mellan Kenny Starfighter, Fem myror är fler än fyra elefanter, Dr Mugg och Mora Träsk. Showen avslutas med att superhjältarna byter om och kommer upp på scenen som soloartister och uppträder med barn- och ungdomsvänliga låtar. Showen avslutas klockan 15.

– Det här är ett event som passar både stora och små. Våra trolleri- och musikarrangemang i Utopia brukar alltid vara populära och jag är övertygad om att det här inte är ett undantag, säger Mona Lidén.

Hon benämner veckan efter den 19 mars som en jubileumsvecka, som avslutas i ett stort kundklubbsevent på lördagen den 26 mars. Då blir det tävlingar för både nya och befintliga kundklubbsmedlemmar. Under veckan blir det även uppträdanden i gallerian av bland annat Balettakademien.

– Det har varit så roliga år med Utopia och det visar sig verkligen hur viktigt det är med den här typen av satsningar i en stadskärna. En naturlig mötesplats som är tillgänglig för alla och föränderlig över tid. Vi har spännande år framför oss och då är det extra kul att få fira vår femåring – även om det är två år för sent, säger Mona Lidén och skrattar.

Hon tillägger:

– Jag hoppas att så många Umeåbor som möjligt vill komma och fira med oss.