umea-dronare-sol-natt-1087-HDR-Redigera
umea-dronare-sol-natt-1087-HDR-Redigera

Årets julklapp – lätt fixad i evenemangstäta Umeå

Efter lång tid av pandemi med social distansering har vi saknat mest att roa oss, inspireras av kultur och få uppleva saker tillsammans. Därför är Årets julklapp 2021 evenemangsbiljetten.

För trettiofjärde året i rad utses Årets julklapp av HUI Research. Till följd av pandemin har både 2020 och 2021 präglats av inställda och uppskjutna evenemang. När restriktionerna nu hävs märks en vilja att komma ut och träffa människor i sociala sammanhang.

– I år är den mest eftertraktade julklappen det vi har ett uppdämt behov av, nämligen biljetter till kultur- eller sportevenemang. Och det påverkar i sin tur även andra delar av handeln. Vi ser tydligt hur evenemang, rekreation och kultur skapar behov och fungerar som en motor också för annan typ av konsumtion, säger Emma Hernell, vd på HUI.

Umeå är en evenemangstät stad, där det är lätt att kombinera nöjen, sport och kulturupplevelser med boende på något av Umeås fina hotell. Här finns också mängder av restauranger med gott renommé där det går att både äta och dricka gott. Gallerian Utopia har öppet alla dagar i veckan och är ett stort dragplåster när det gäller shopping i centrum.

– Ibland behöver man inte köpa biljett till ett evenemang för att lyxa till det. Åk ned på centrum en söndag, shoppa och ät en grym brunch tillsammans med släkt eller vänner. Det boostar garanterat vardagen, säger Mona Lidén, centrumledare på Utopia.