Julsläde i Utopia
Julsläde i Utopia

Jul- och adventspyssel i Utopia – laga din ljusstake

Under november och december blir det julpyssel i Utopia. Här får du en massa juliga tips – och du kan även lämna in din trasiga ljusstake till en elektriker som finns på plats.

­– De flesta har nog varit med om att ljusstaken vägrar tändas då det är dags att julpynta. Nu kan du återbruka den istället för att köpa en ny, säger Mona Lidén, centrumledare på Utopia.

Första snön har kommit sedan länge och nu närmar sig första advent. Det firar Utopia med att införa julpyssel i gallerian – ett event som går under namnet Utopia Remake.

Under november och december är två tillfällen inbokade – adventspyssel den 27 november och julpyssel den 11 december.

– Vi ser fram emot att få samlas och pyssla tillsammans – nu när vi äntligen får träffas fysiskt igen. Vi hoppas kunna bidra med många smarta jultips, men också med användbart pynt. Vår tanke med Utopia Remake är att det ska vara i Do It Yourself-anda och att vi ska tänka hållbart, säger Mona Lidén.

Evenemanget görs tillsammans med Mat & Event, som även arrangerar Smaker i Utopia samt de populära Smakpromenaderna.

Lördagen den 27 november blir det adventspyssel och alla som vill får komma och göra fina stjärnor av tapetbitar och tidningspapper eller gulliga snölyktor av glasburkar. Besökarna får även provsmaka varm äppeldryck med julsmaker.

Pysselledare på båda eventen är Anna Hållsten från Mat & Event.

– Vår duktiga elektriker kommer finnas på plats den 27 november för att se över adventsstakar och annan julbelysning som besökarna tar med. Man får helt enkelt hjälp att se om belysningen går att laga så man ska slippa köpa nytt. Under eftermiddagen får besökarna även möjlighet att ge sin ljusstake en extra piff i form av färg och dekorationer, säger Anna Hållsten.


På Utopia Remake lördagen den 11 december blir det klassiskt julpyssel. Besökarna får dekorera – och givetvis tjuvsmaka – pepparkakor, pyssla julgranspynt och skapa något som gör julbordet extra fint.

– Du får även smaka härligt doftande julte från Tehörnan och så bjuds vi på härlig julmusik av Elin Örebrand. Vi garanterar en hög mysfaktor, säger Anna Hållsten.

Centrumledaren Mona Lidén tror att många är svältfödda på aktiviteter där man kan träffas fysiskt.

– Det här är verkligen event för alla åldrar – till exempel ett utmärkt tillfälle för mor- och farföräldrar att ta med sina barnbarn på lite julmys. Perfekt att kombinera med en fika på stan, säger hon.

Den 11 och 18 december kommer även en tomte att finnas på plats i Utopia.

– Till tomten kan barnen ge sina önskelistor. Det är något som skapar härlig julstämning för de minsta, säger Mona Lidén.

Utopia Remake håller öppet klockan 12–15.

För mer information, kontakta:

Mona Lidén, centrumledare på Utopia
070-519 92 69
mona.liden@balticgruppen.se