Elis-Tedebring_1x1-1024x1024 kopia
Elis-Tedebring_1x1-1024x1024 kopia

Gårdshem utökar i kvarteret Utopia

Nu utökar delikatessbutiken Gårdshem sortimentet och gör plats för provningar i ny och större butik.

Gårdshem är en delikatessbutik med hjärtat i Norrland som erbjuder lokalproducerade ostar, folköl, kaffe, charkuteri, presentartiklar och mycket mer.

Det är nu två år sedan butiken öppnade i kvarteret Utopia i Umeå centrum. Nu satsar Gårdshem ytterligare med ett bredare sortiment i en ny och större butik. Dagsfärsk mat och fikabröd är några av nyheterna.

Sedan starten 2019 har Gårdshem erbjudit ett småskaligt delikatessutbud och arbetat för att tillgängliggöra och värna om det genuina mat- och dryckeshantverket från Umeås närområde. Gårdshem har bland annat vunnit pris för ”Årets ostdisk” vid Ostfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm 2022 samt har varit först i Sverige med att sälja ett fröknäcke bakat på syrsmjöl.

– Det finns flera viktiga anledningar för att värna om den lokala produktionen och mathantverket. För att göra det behövs utveckling, samarbeten, personlig service, nytänkande men också en hel del mod. Vi är redo att ta nästa steg för Gårdshem i en ny och större butik, berättar Stefan Olsson, medgrundare Gårdshem.

SMÅSKALIGT I STÖRRE UTSTRÄCKNING

Det norrländska och småskaliga dryck- och mathantverket fortsätter vara en viktig bas i sortimentet och nu breddas utbudet även med produkter från svenska gårdar. Dessutom är en nyhet att Gårdshem kommer erbjuda dagsfärsk mat och fikabröd från populära Hagabröd, som funnits i Umeå sedan 1980.

– I delikatessdisken och butiken kommer fler duktiga mat- och dryckeshantverkare från Norrland ta plats. Vi väljer även att bredda utbudet och kommer handplocka produkter från svenska leverantörer som saknas i vårt närområde, så länge det är genuint mat- och dryckeshantverk med kvalité, säger Stefan Olsson.

PLATS FÖR PROVNINGAR

Förutom enklare servering samt kaffe, från de lokala kafferosterierna Costas samt Budhas, möjliggör den nya butiken smakprovningar. Gårdshem arrangerade under pandemin världens första ostprovning online och just provningar är en del i den utökade satsningen. En ny entrédörr från Kungsgatan kommer därför installeras för att genomföra provningar på plats i butiken under kvällstid.

– Gårdshem blir kvarteret Utopias och hela Umeås lilla saluhall, där besökarna kan botanisera bland ett sortiment av svenska – enbart norrländska och svenska – produkter, vilket är unikt. Att möjliggöra för oss konsumenter att upptäcka det genuina hantverket, med fenomenal service, känns spot on i tider där Sveriges självförsörjningsgrad är i större fokus än någonsin. Vi ser fram emot att få uppleva Gårdshem i en ny tappning i kvarteret, berättar Mona Lidén, centrumledare kvarteret Utopia.

Presentartiklar får ett större utrymme och ett stort utbud till julbordet och julgåvor kommer finnas i samband med att butiken öppnar.

HÄR LIGGER DEN NYA GÅRDSHEMS-BUTIKEN

I slutet av november öppnar Gårdshem i sin nya butik, mitt emot Tehörnan, i kvarteret Utopia. Den nya butiken blir 150 kvadratmeter, vilket är mer än dubbelt så stor som den nuvarande.

Elis Tedebring är fortsatt butikschef och vid Umeå Retail Awards fick han ta emot priset ”Årets stjärna” för sin förmåga att bemöta kunderna med god service.

Besök Gårdshems hemsida här: https://www.gardshem.se/