Vinnare årets stjärna
Vinnare årets stjärna

Vinnare på Handelsgalan från kvarteret Utopia

Fredagen den 27 oktober arrangerades handelsgalan Umeå Retail Awards på Clarion Hotel Umeå. Tre av de nominerade i kategorin Årets stjärna är verksamma i kvarteret Utopia.

– Hos oss är alla stjärnor, säger Mona Lidén, centrumledare på Utopia.

På Umeå Retail Awards delades fyra priser ut. I kategorin Årets stjärna var alla nominerade från kvarteret Utopia – Elis Tedebring på Gårdshem, Tony Malik på Nicole och Victoria Ekenberg på Tehörnan. Vinnare blev Elis på Gårdshem med motiveringen:

”Elis har utmärkt förmåga att ge service på alla sätt och vis, trevlig, inbjudande och ser alla kunder som kommer in på Gårdshem. Vi har svårt att se en bättre säljare av norrländsk mat och dryckeshantverk.”

– Vi är glada över att handeln lyfts på en egen gala, det är viktigt att hylla sig själv och andra. I våra ögon är alla stjärnor, säger Mona Lidén.

Klassen Årets nytänkare vanns av World of boardgames som har en butik på Mariedal. Juryns motivering lyder:

”Butiken som vågar tänka nytt och lyckas skapa upplevelser som utökar glädjen av deras spel. World of boardgames kombinerar butik med online shopping, spelkvällar, events och utbildningar.”

Priset Årets hållbara satsning togs hem av Ica Supermarket Teg, med motiveringen:

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Detta visade Mats och hans personal när Ica Supermarket på Teg satte ner foten mot leverantörer som bidrar till Rysslands krig i Ukraina.”

Kategorin Årets shoppingupplevelse vanns av butiken Nollnitti. Här är juryns motivering:

”Den lokala herrbutiken med fantastisk service och känsla för det senaste inom mode. Deras förmåga att fånga kundernas behov innebär att kunderna lämnar med ett leende på läpparna.”

Umeå Retail Awards arrangeras av Umeå Handel, Visit Umeå och Umeå kommun näringsliv.