Polarn och pyret (kopia)
Polarn och pyret (kopia)

Polarn O. Pyret flyttar till Utopia

I början av juli 2022 flyttar Polarn O. Pyret till gallerian Utopia i Umeå centrum.

Efter mer än 20 år i sin nuvarande lokal på Kungsgatan i Umeå centrum flyttar Polarn O. Pyret till gallerian Utopia. Flytten är en satsning som ägaren Elin Enkvist gör för att utveckla butiken.

– Jag tog över butiken i centrum i början av 2020, precis då pandemin slog till och hade inte kalkylerat för denna risk. Men jag gillar utmaningar och pandemin har fått oss att tänka i nya banor där vi exempelvis erbjudit utkörning till kunder. Det har varit uppskattat av kunder. Nu när läget börjar bli mer normalt kan jag äntligen ta nästa steg, säger Elin Enkvist, franchisetagare och butikschef Polarn O. Pyret i Umeå.  

Elin Enkvist, som är utbildad förskolelärare och har sju egna barn, har gedigen kunskap – och ett stort intresse för barnkläder. Hon har flera års erfarenhet från detaljbranschen från bland annat Polarn O. Pyrets butik i Luleå. När Elin flyttade till Umeå visade hon intresse för att ta över Polarn och Pyret-butiken i centrum, vilket möjliggjordes när den dåvarande butiksägaren gick i pension.

– Jag älskar att ge kunder service och tror att kunder börjar värdesätta den fysiska butiken mer. Vi har kunskap om våra plagg och kan hjälpa kunderna att göra bra köp – med rätt plagg direkt och kläder som håller, säger Elin.

Utöver större lokaler och en bättre tillgänglighet i Utopia har ett viktigt beslut varit att butiken ska vara kvar i centrum.

Så här förklarar Elin några av fördelarna med butiksflytten:

– Läget i centrum är helt rätt för Polarn O. Pyret, det är här vi ska finnas. Det känns bra att få kraft från gallerian och tillhöra ett sammanhang. Med en större butik kan vi visa hela Polarn O. Pyrets sortiment. Vi erbjuder en helhet av kläder från topp till tå. I vårt utbud finns även skor och vår second hand-sektion är väldigt omtyckt. Jag har också en idé om att börja med kundevent och exempelvis erbjuda babyshowers. För är det något vi bör fira är det just att få barn!

Butiksflytten går alltså endast ett stenkast bort och kommer att ligga i gallerians bottenplan, vid entrén som vetter mot Kungsgatan/Vasagatan. Butiken öppnar i Utopia under juli 2022.

Utopias centrumledare Mona Lidén beskriver gallerians nya hyresgäst så här:

– Polarn O. Pyrets koncept, med stort fokus på hållbarhet, passar Umeå som är en ung stad med gott om barn med behov av slittåliga kläder, som dessutom kan gå i arv och användas under lång tid. Det är glädjande att Elin väljer att fortsätta satsa i centrum och Utopia. Det bidrar till en levande stadskärna och butiken stärker gallerians utbudsmix – därför känns det extra roligt att hälsa Polarn O. Pyret välkommen till oss.

Mer om Polarn O. Pyret
Polarn O. Pyret startade år 1976 med viljan att göra kläder som låter barn vara barn. Idag har vi över 40 år i branschen och är det ledande kvalitetsvarumärket för barn i Sverige, och säljs på flera marknader världen över. För mer information besök: www.polarnopyret.se.