Overview,Above&OtherImages_©RanaVanPellecom_3
Overview,Above&OtherImages_©RanaVanPellecom_3

Ung Svensk Form ställs ut i Utopia

Den 1 september öppnar utställningen Ung Svensk Form 2020 hos oss som en del av designsatsningen ”Design by Umeå”, något som vi är väldigt stolta och glada över. Utställningen visas 1–11 september och flera av de medverkande formgivarna deltar i det gedigna programmet.

Ung Svensk Form är en årlig utmärkelse och en utställning som genomförs av Svensk Form. Ung Svensk Form är en arena för ung svensk design som uppmärksammar behovet av att skapa kreativt utrymme inom designarbetet. Om att tro på sin idé och genomföra den. Att våga leka, pröva och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden. Missa inte chansen att ta del av denna fantastiska utställning!

–Aldrig tidigare har engagemanget för utmärkelsen Ung Svensk Form varit starkare än idag i en tid där de ungas kreativitet kan bidra till att forma nya hållbara hjulspår efter krisen. Och det är därför verkligen glädjande att Ung Svensk Form 2020 nu blir en viktig del av satsningen Design by Umeå, i en av Sveriges mest dynamiska designstäder, säger Mats Widbom, vd Svensk Form.

– Vi är nog många som delar insikten om att vi måste hitta nya lösningar på de många utmaningar vi står inför. Att kunna arbeta utifrån designmetodik för att ställa om samhället, utforma nya typer av produkter och tjänster och ställa nya frågor som utmanar vår kreativitet är viktiga kompetenser som vi ser att många aktörer i Umeå besitter. Vi är mycket glada över att vi har möjlighet att ställa ut Ung Svensk Form, mitt i Umeå, och bjuda in till många diskussioner om hur vi skapar en hållbar omställning och utveckling, säger Anna Olofsson, marknadschef, Umeå kommun.

Invigningen äger rum den 1 september med invigningstal av Anna Olofsson och Fredrik Lindegren, Umeå Kommun, Michela Magas, Industry Commons och Svensk Forms vd Mats Widbom.


Tid:1 september kl.19.15–21.00 (Invitation only) 
Plats: Utopia, Kungsgatan 65, Umeå.
Utställningsperiod:1–11 september 2020.

Ta del av programmet!
Under utställningsperioden kan du ta del av intressanta lunchföredrag om Ung Svensk Form. Se tider och plats på: https://www.designbyumea.com/programme-2020

Smakprov från utställningen: