hmgoepprod (21)
hmgoepprod (21)

Ute är det nya inne! Så här inreder vi balkongen i sommar


Härliga prints, smart förvaring och detaljer i rotting. Dags att ge balkongen eller uteplatsen en somrig uppdatering!


Snart börjar vi flytta ut livet till balkongen, trädgården eller uteplatsen – för varma, soliga sommardagar.

Vi tog en titt på vad H&M Home har att erbjuda i inredningsväg i butiken just nu. Bland nyheterna i deras kollektion för utelivet syns exotiska mönster och naturinspirerad design i rotting och jute, samt vävda och flätade texturer. Vi kan konstatera att naturmaterial seglar upp på en given förstaplats vad gäller säsongens utomhusinredning – we like!


Här är våra favoriter i butik just nu:

Bilder: H&M Home
Bilder: H&M HomeSpana in den drömmiga dukningen nedan. Den får oss att längta efter morgonkaffe, långa luncher och sena middagar på balkongen …

Porslin och textilier i hela den blåa färgskalan + naturmaterial = vill ha!

Bilder: H&M Home


Sommarens mål: att göra uterummet till en förlängning av hemmet genom att inreda hemtrevligt och med rumskänsla. Så, vilka komponenter skapar den bästa mysfaktorn?


BALKONGENS TRE GRUNDPELARE:

1. MATTOR & TEXTILIER

Tricket till en ombonad balkong = mattor och mängder av kuddar! En matta är ett dessutom ett utmärkt sätt att dölja det ofta tråkiga betonggolvet.

Här behöver du nödvändigtvis inte köra på en typisk ”utomhusmatta” – det funkar lika bra med en trasmatta i bomull, en matta i jute eller sisal.
Bra att tänka på: Mattan kommer utsättas för sol, vind och vatten, dvs mycket slitage. Välj en matta som går att tvätta!

Tips på matta i butik:

Rund matta i jute, 499 kr
H&M Home

2. BELYSNING

Ladda upp med utelyktor och uppladdningsbar punktbelysning för sköna sommarkvällar.

Det finns mängder med prisvärd mysbelysning för utomhusmiljöer. Med solcellsdrivna lampor kan även uteplatser utan elektricitet få trivsam belysning. Testa häng belysning på balkongräcket! Har du en balkong med tak? Häng belysningen i krokar i taket.

Elektriska lampor i all ära, men det är inte många saker som är mysigare än tända ljus! Satsa på en lykta med handtag som är enkel att flytta runt eller kan hängas upp.

Tips på lyktor i butik:

Övre: Ljuslykta i bambu, 299 kr, H&M Home
Undre: Ljuslykta i sjögräs, 249 kr, H&M Home


3. PLANTERINGAR & VÄXTER

Grönt är skönt, och gör balkongen både lummig och välkomnande. Varva växter och kryddor i krukor, i olika storlekar och material.

Har du en mindre balkong? Odla på höjden! Nyttja både balkongräcke och väggar till odlingslådor så frigör du golvyta för annan inredning. Ta hjälp av gamla äppellådor vetja!

Med rottingkrukor maxar du den naturinspirerade stilen. Funkar lika bra att plantera i, som att förvara saker i. Kanske ett gäng varma filtar för de sena kvällarna på hemmets favoritplats.

Stor ytterkruka i rotting, 499 kr
H&M Home

Glad balkongsäsong och lycka till med fixet!