skovård_scorett3
skovård_scorett3

10 tips som får dina skor att hålla längre

Det är roligt att köpa nya skor, men det lönar sig att ta hand om de älsklingar man redan har.
Det är snabbt gjort och med hjälp av några handfasta tips kan alla greja det! Resultatet? En fröjd för såväl plånbok, öga och fossingar.

10 SKÖTSELRÅD:

  1. Köpt sprillans nya skor? Det första du ska göra är att vårda och impregnera dem innan första användningen.
  2. Rengör och vårda – precis som med huden! Skinn är ett levande material, där smuts sliter och torkar ut skon. Är skon torr – så spricker den. Håll därför skorna rena och putsa upp skorna emellanåt med en vårdande produkt.
  3. Impregnera regelbundet. För bästa resultat spraya två gånger. Om skorna blir blöta, låt dem torka i rumstemperatur med skoblock så håller de fin form. Torka inte i torkskåp eller på element, då kan de spricka.
  4. Passa lädersulan. Lädersulor och klackfaner är känsliga mot väta, och behöver vaxas in ordentligt innan användning. Glöm inte sulsömmen! Lädersulor ska endast användas i torra väder.
  5. Använd skohorn! (Vem klarar sig utan?) Det skyddar också bakkappan och resåren.
  6. I behov av en uppfräschning? Kanske få bort eventuell dålig lukt? Då kan en skospray/refresher komma väl till hjälp. Formulan fräschar upp alla typer av skor på både in- och utsida, och motverkar även bakterier utan att försämra skons andningsförmåga.
  7. Knyt upp skosnören eller lossa spännen när du tar av och på skorna.
  8. Investera i skoblock. Låt skorna vila med skoblock för att behålla formen. Skoblock i ceder suger upp fukt och fräschar upp skorna inuti, men motverkar också gångveck.
  9. Se över klack och sula emellanåt, de flesta skor går att klacka och sula om. Väl spenderade kronor för att förlänga livet på dina favoriter!
  10. Dags att ställa undan skorna för säsongen? Rengör och putsa upp, förvara svalt (i skolåda eller skopåse) och använd med fördel skoblock. Detta garanterar fina och fräscha skor tills de ska fram igen.
Bild från Scorett.se


MAJ = ERBJUDANDE PÅ SKOVÅRD!

Just nu har du som medlem i Utopia kundklubb 20% på all skovård på Scorett. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 maj 2020.

Bli medlem i vår kundklubb genom att ladda ner appen ”Utopia kundklubb” i App store eller på Google play.


Tänk på att varje sko är unik, och att vård av skor kan skilja sig åt. Känner du dig osäker på vad som lämpar sig bäst för just dina skor, eller är intresserad av att ta del av ytterligare tips kring skovård? Välkommen in till Scorett på plan 2, så hjälper de dig!